Splitska obala

Plaže za osobe sa invaliditetom

plaza-za-osobe-sa-invaliditetom-045

Plaža prilagođena za osobe s invaliditetom na Žnjanu jedinstvena na širem području zbog svog sadržaja, smještaja i pristupačnosti. Plaža je smještena na platou Žnjan, koji zbog kontinuiranog uređenja posljednjih godina od zaboravljenog gradskog prostora postao najposjećenija gradska plaža i mjesto mnogih zbivanja.

Prilagođavanjem plaže osobama s invaliditetom na tako popularnoj gradskoj lokaciji ispunjen je jedan on važnijih ciljeva tvrtke Splitska obala d.o.o., a to je integriranje osoba s invaliditetom, dok je uobičajena praksa takve sadržaje izolirati daleko ili podalje od sadržaja za ostale građane. Splitska obala d.o.o. iznimno je ponosna upravo na ovaj aspekt plaže.
Plaža je opremljena parkingom za osobe s invaliditetom, pristupnom rampom od parkinga na plažu i dvije rampe za ulazak u more . Od samog otvaranje plaže korisnicima su na raspolaganju spasioci za ispomoć pri korištenju svih sadržaja plaže, kolica za ulazak u more, svlačionica i WC (svi dodatni sadržaji prilagođeni su za osobe s invaliditetom). Također je postavljen i lift za spuštanje u more i stepenice za ulazak u more. Na taj način pokušalo se udovoljiti potrebama različitih stupnjeva invalidnosti, tako da što veći broj korisnika može uživati u ljetnim aktivnostima .
OVIM PUTEM APELIRAMO NA NAŠE GRAĐANE KOJI SE VOLE I ŽELE KUPATI NA PLAŽI PRILAGOĐENOJ ZA OSOBE S INVALIDITETOM DA POŠTUJU ČINJENICU DA JE OVA PLAŽA PRVENSTVENO NAMIJENJENA OSOBAMA KOJE IMAJU POSEBNE I DRUGAČIJE POTREBE. STOGA MOLIMO DA POŠTUJETE ZNAKOVE POSTAVLJENE NA PLAŽI, KAKO BI OSOBE, ČIJI JE IZBOR MJESTA ZA KUPANJE IONAKO SUŽEN, MOGLE NESMETANO UŽIVATI U MORSKIM RADOSTIMA.

Skip to content