splitska obala

Zapadna obala

Splitska obala d.o.o. je bila investitor izgradnje III. faze Zapadne obale u Splitu.

Novoizgrađena Zapadna obala u Splitu, koja je u 20-godišnjoj koncesiji ovog trgovačkog društva,je zasigurno najznačajniji infrastrukturni projekt u Splitu zadnjih nekoliko desetljeća. Završetkom radova i otvorenjem šetnice u travnju 2013. godine grad Split je postao bogatiji za 11 700 m2 prekrasnog prostora kojeg neki s pravom nazivaju novim dnevnim boravkom građana grada Splita. 

Uz samu šetnicu nalazi se hortikultura dalmatinskog podneblja, biciklistička staza, bazen, dvije fontane, suvremeno dizajnirana urbana oprema s klupicama i ležaljkama od tikovine te tri moderno osmišljena i uređena ugostiteljska objekta. Zbog svega navedenog Zapadna obala je odmah po otvorenju postala hit, kako među Splićanima, tako i među stranim turistima koji svojim brojem svake godine značajno nadmašuju onu prethodnu. 

U svibnju 2014. godine se započelo s najmom urbane opreme, čime je Zapadna obala postala još atraktivnija za same građane, ali i za nautičare koji ne skrivaju svoje oduševljenje novom obalom. Najbolji primjer pokazuju i fotografije u našoj galeriji Zapadna obala. U listopadu 2015. godine završena je izgradnja šetnice ispred ex hotela Ambasador, čime Grad Split dobiva prekrasnu šetnicu uz more koja se proteže od južnog ulaza u Dioklecijanove podrume do uvale Baluni.

Iznajmljivanje urbane opreme (bitvi) ne predstavlja pružanje turističkih usluga u nautičkom turizmu – usluga korištenja veza u moru, prihvata i smještaja plovnih objekata s turistima – nautičarima ili bez turista nautičara koji borave na njima, tako da korisnici usluge najma urbane opreme (bitvi) vrše privez plovnih objekata (plovila) na vlastitu odgovornost.

Scroll to Top Skip to content